Harmittaa... tai ei sittenkään oikeastaan kovin paljon.

Meillä oli kaksi digiboxia, joista toinen on nyt hajalla ja on ollut korjattavana jo kaksi viikkoa. Siitä vain alkoi ensin kuva pätkiä ja muuttua "mosaiikkimaiseksi" ja pian sen jälkeen myös ääni alkoi pätkimään. Uutisetkin piti ensin tallentaa ja sitten vasta katsoa. Tallennus toimi.

Tämä toinen boxi on yläkerran telkkarissa, josta nyt sitten käyn katsomassa ne ohjelmat, jotka pitää välttämättä katsoa. - Eipä noita kovin paljon ole.

Ihan ensimmäinen digiboxi, joka hankittiin, on jo entinen sekin. Siitä kärvähti muuntaja. Savu vain leijaili laatikon takaa...

Tähän digiaikaan siirryttiin kyllä nopeasti, ainakin omakotiasujien kohdalla. Kaipa me olemme testiporukkaa, maksamme ensin siitä, että antennit ja niistä tulevat johdot ovat varmasti digiajan mukaiset, sitten maksamme digiboxit, jotka eivät kaikki ole edes toimivia (esim. tekstityshäiriöt), jotkut ovat hankkineet uusia telkkareita. Lupamaksuhan on jo sitten ihan oma juttunsa.

Mitä näillä maksuilla saa?

Paljon, paljon amerikkalaista hömppäsarjaa, tositv-ohjelmia, mitä ihmeellisempiä kilpailuja.

Ainoat ohjelmat, joita nyt huomaan kömpiväni tänne yläkertaan katsomaan ovat uutiset (nekin kuulee kyllä radiosta eikä telkkaria tarvitse niitä varten) ja muutamat dokumentit ja elokuvat.

 

Olen vakavasti pohtinut, tarvitsenko tätä aikasyöppöä toosaa ollenkaan. Vai pitäisikö liittyä niiden joukkoon, jotka irtisanoivat lupansa. Vähän tässä on jo harjoiteltu ilman telkkaria ja varmasti ilmankin pärjää.