Kun edellisessä postauksessa oli raparperipiirakka niin tässä tulee toscatorttu:

Pohja

4    munaa

4 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

150 g voita tai margariinia

Vatkaa munat ja sokeri. Lisaa sulatettu rasva, johon on kaadettu maito. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, johon on lisätty leivinjauhe. Kaada taikina uunipellille. Paista pohjaa vajaa 10 minuuttia n.200 asteessa.

Päällys:

200 g voita

2 dl sokeria

100 g kokonaisia manteleita

100 g mantelilastuja

3 rkl vehnäjauhoja

0,5 dl maitoa

Leikkaa kuoritut mantelit paksuiksi lastuiksi tai rouheeksi. Sulata voi ja lisää sokeri. Kuumenna siinä jonkin aikaa mantelilastuja ja -rouhetta. Lisää vehnäjauhot ja maito.

Leivitä päällys esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Tämä ohje on vanha, kuten rasvan määrästä voi päätellä. Mutta on se vaan suussa sulavan maukasta.