Raparperit alkavat olla jo parhaimmillaan. Oli aika kesän ensimmäisen raparperipiirakan.

Ja kaiken varalle tännekin tämä resepti:

Omena-rahkapiirakka

pohjataikina:

8    dl vehnäjauhoja

3   dl sokeria

2   tl leivinjauhetta

2   tl soodaa

2   tl vanilliinisokeria

250 g voita sulatettuna

Aineet sekoitetaan keskenään. Otetaan reilusti puolet muruseoksesta toiseen astiaan ja siihen lisätään:    (vajaa puolet muruseoksesta jää odottamaan)

2 dl piimää

1 kananmuna

Sekoitetaan taikinaksi, joka levitetään uunipellille

Lisätään pinnalle paloitellut raparperit tai omenat tai marjat. Raparperin mausteeksi ripottelin inkivääriä ja pomeranssinkuorta. Omenoille kanelia ja/tai inkivääriä. jne.

Kaada näiden päälle rahkaseos

2 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 kananmunaa

1 sitruunan mehu

Levitä alussa odottamaan jäänyt muruseos rahkaseoksen päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Tästä tykkään, on mehevää ja monikäyttöinen tuo pohjataikina. Siihen voi laittaa täytteeksi kauden hedelmiä ja/tai marjoja.