Raparperit alkavat olla jo parhaimmillaan. Oli aika kesän ensimmäisen raparperipiirakan.
Ja kaiken varalle tännekin tämä resepti:
Omena-rahkapiirakka
pohjataikina:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita sulatettuna
Aineet sekoitetaan keskenään. Otetaan reilusti puolet muruseoksesta toiseen astiaan ja siihen lisätään: (vajaa puolet muruseoksesta jää odottamaan)
2 dl piimää
1 kananmuna
Sekoitetaan taikinaksi, joka levitetään uunipellille
Lisätään pinnalle paloitellut raparperit tai omenat tai marjat. Raparperin mausteeksi ripottelin inkivääriä ja pomeranssinkuorta. Omenoille kanelia ja/tai inkivääriä. jne.
Kaada näiden päälle rahkaseos
2 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan mehu
Levitä alussa odottamaan jäänyt muruseos rahkaseoksen päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tästä tykkään, on mehevää ja monikäyttöinen tuo pohjataikina. Siihen voi laittaa täytteeksi kauden hedelmiä ja/tai marjoja.
Kommentit