Aloitin neuloa Argentina-langasta huivia. Ja ajattelin laittaa ohjeen siitä tavasta, jolla sen neulon, koska Petra tuolla kommenteissa sitä kyseli. Tapoja on varmasti melkein yhtä monta kuin on neulojiakin, eikä tämä ole se yksi ja ainoa "oikea" tapa tehdä huivi.

Myös alun tein nyt eritavalla kuin edellisissä huiveissa, joissa taitoin saumanvarat ja ompelin käänteen käsin.

1. Avaan lankaa ensin n. metrin matkalta. Puikot ovat no 5, mutta muunkin kokoisilla puikoilla tätä voi neuloa.

2. Taita langan alusta kolmio niin, että saat ehjät vaakasuorat lenkit samaan riviin pitkittäisten lenkkien kanssa.

3. Aloita poimia lenkki kerrallaan puikolle. Ole tarkkana, että saat sekä taitetun että suorana kulkevan lenkin yhtä aikaa nostettua puikolle.

4. Poimin tähän huiviin 5 silmukkaa, joista kaksi tuli sitten alun käänteen jälkeen. Silmukoiden määrän voit päättää itse. Viidellä silmukalla tulee melko kapea huivi.

5. Käännä työ ja aloita neulominen. Poimi lenkki langasta ja vedä se poimitun silmukan läpi.

Olen poiminut tuon puikon osoittaman kaksinkertaisen kohdan langasta, koska se on minun mielestäni kestävämpi. Mikään ei estä poimimasta myös yksinkertaista lenkkiä silmukaksi, sekin varmasti kestää. Tässä langassa on joka toinen lenkki kaksinkertainen ja joka toinen lenkki yksinkertainen. Olen jättänyt poimimatta tuon yksinkertaisen simukan ja poiminut pelkästään kaksinkertaiset lenkit. Tämä on myös makuasia. Voi poimia tiheämmin tai sitten jättää esim pari lenkkiä väliin.

Tämä kuva on kääntymisestä seuraavalle kerrokselle. Lanka kulkee spiraalin omaisesti keskustan neulottujen silmukoiden ympäri.

Sitten vaan neulotaan huivista niin pitkä kuin halutaan. Jos lankaa joutuu jatkamaan niin siinäkin käy tuo taittamistekniikka, samoin kuin päättelyssäkin.

 

Kuvaaminen oli oma haasteensa, koska minulla ei ollut kuvaajaa vaan yritin ottaa vaihekuvat itse.

Toivottavasti tästä ohjeen tapaisesta olisi jollekulle apua.

Mukavaa viikkoa kaikille!