Eijan kudontaputiikki-blogissa törmäsin myös aika hauskaan sanahaasteeseen:

-
ota lähellesi kirja tai lehti
- sulje silmäsi
- haparoi sanoja kohti
- tökkää sormi tai kynä satunnaisen sivun satunnaisen sanan kohdalle
- minne bongaamasi sana ajatuksesi vie?
- kerro se blogissassi
- haasta leikkiin mukaan niin monta kuin tahdot.

Minä löysin Metsäkoulun kirjan käteeni, avasin sen ja laitoin etusormeni lehdelle. Ensin sormi sattui kuvan kohdalle, mutta yritin uudestaan ja siinä oli sana tekijä.

Ensimmäisenä mieleeni tuli tietenkin käsillä tekeminen, kädentaitoihin liittyvä tekijä, kaikki te ihanat ihmiset täällä(kin) blogimaailmassa, jotka saatte käsillänne aikaan mitä suurenmoisenpia teoksia.
Toki tekijä voi olla muunkin alan ammattilainen. Tai harrastaja. Kokeilija. Innokas yrittäjä. Tekijöitä omalla tavallaan kaikki.
Tekijään liitty mielestäni hyvin läheisesti arvostus. -kuka tämän teki? -onpa tämä vaatinut taitoa! - on tekijällä ollut kärsivällisyyttä saada suuri työ päätökseen. - kuinka kauan tämän tekeminen vei aikaa?
Myös kannustaminen liitty tekemiseen. Suureenkin urakkaan uskaltaa ryhtyä rohkeammin, jos saa kannustusta, aloittaa, kokeilla jotain uutta ja erilaista, jopa itselle outoa, ennen kokeilematonta.

Tämmöisiä ajatuksia tuli mieleen. Napatkaa mukaan, jotka haluatte kokeilla. En haasta ketään, mutta tämä oli ihan kiva juttu kokeilla.