Kaikenmoista kiirettä on pitänyt, niin että värjäysjutut ovat melkein jääneet. Viime viikolla sain homman alulleen ja pikku hiljaa olen pataa porisuttanut.

Tässä tuloksia:

Ensin lupiini, puretteena aluna ja kuparivihtrilli. Suurempi vyyhti on 100% suomenlampaan villaa ja pienempi nöttönen seiskaveikkaa.

 

Sitten vasemmalla maitohorsmalla värjätty suomenlampaanvilla ja seuraavana pieni vyyhti seiskaveikkaa samassa liemessä. Äärimmäisenä oikealla suuri vyyhti on pihlajanlehdillä värjätty suomenlampaanvillalanka. Kaksi nöttöstä, jotka ovat päällekkäin ovat seiskaveikkaa ja niistä ylin on värjätty saunakukalla ja alin oli tuossa samassa pihlajanlehtipadassa kuin suurempi suomenlampaanvilla. Noissa keitoksissa oli ainoastaan alunaa.

Saunakukkaa löysin vain vähäsen, mutta piti kokeilla sekin ja melko kiva väri siitä lähtikin. Sen vuoksi värjäsin vain pienen määrän lankaa.

Vielä sekalainen kasa, isot vyyhdit: Vasemmalla koiranputki (aluna) ja oikealla nokkonen (aluna ja kuparivihtrilli) Ja keskellä on  taas seiskaveikkaa ja pienet nöttöset erään toisen kehräämön suomenvillalankaa.

Voi, kunpa ehtisi värjäämään enemmän. Itse tykkään kovasti noista väreistä ja kyllähän nuo sopivat hyvin toistensa kanssa vaikka neuleessa.

Oma hommansa on kerätä noita värjäykseen tarvittavia kasveja, niitä kun tuoreena tarvitaan melkoisia määriä ja sekin ottaa aikaa.

Mutta ehkäpä värjäilyt kuitenkin jatkuvat...