Niinpä. Niitä lepänkuoria olin ensin liottanut ja sitten keitellyt pari-kolmekin tuntia. Sitten langat väriliemeen ja alunaa puretusaineeksi.

Villalankaan tuli kiva punertavaan vivahtava beige väri (suuri vyyhti). Kaksi pienenpää nyttöstä ovat taas seitsemää veljestä. Ja keskimmäinen on pelkästään lepänkuorilla värjätty.

Tuo oikeanpuolimmainen on jo kertaalleen värjätty - en nyt muista millä - ja laitoin sen uudelleen värjättäväksi lepänkuoriliemeen, koska edellinen väri oli todella halju.

Tykkään noista väreistä ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kannatti uhrata hieman aikaa. Liotuksineen ja keittämisineen taisi mennä kolme päivää.

Hidastahan tämä kuorilla värjääminen on verrattuna "pehmeisiin" kasveihin, mutta kiva sitäkin on kokeilla. Ja eihän siinä ole kiinni koko aikaa vaan voi tehdä jotain muuta aina välillä.

Taina kyseli tarhakäenkaalin käytöstä värjäyksessä. En ole sitä kokeillut, enkä osaa neuvoa. Mutta esim. kirjastossa on kasvivärjäystä käsitteleviä kirjoja ja myös netistä löytyy tietoa värjärille. Näistä olen löytänyt tietoa ja niiden avulla uskalsin laittaa ensimmäisen värikattilani porisemaan aikoinaan. Kokeilla kannattaa aina, ja jos sattuu tulemaan halju väri voi sen vaikka värjätä uudelleen jollain toisella kasvilla.

Mukavaa viikkoa kaikille!