Kun jokin on kadoksissa, niin sitä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Eilisen iltaa etsin paria leivontaohjetta, tuloksetta. Sitten tänä aamuna "lamppu" syttyi ja löytyi oikea paikka, josta etsiä. Ja ohjeet löytyivät.
Siispä vastaisen varalle laitan nämä ohjeet tänne. Nämä ovat "kultaiselta" seitsemänkymmentäluvulta, joka myös näkyy rasvan ja sokerin määrässä. Mutta maku on mainio.
Edit:
terkennuksia vielä ohjeeseen: Kahvikupillinen on n. 1,5 dl ja tomusokeripakkaukset olivat aikoinaan 250 g painoisia, joten puolet nykyisestä pakkauksesta riittää.
Maailman paras kakku (uunipellillinen)
4 munaa
4 kkp sokeria
6 kkp vehnäjauhoja
2 kkp maitoa
1-2 tl kaakaojauhetta (voi jättää pois, jolloin pohjasta tulee vaalea)
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
300 g voita t. margariinia sulatettuna
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään kuivat aineet keskenään sekoitettuna ja sulatettu voi ja maito. Sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään uunipannulle. Paistetaan n. 175 C vaaleanruskeaksi.
Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria (250 g)
1 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl sulatettua voita
2-3 rkl voimakasta kahvia tai vettä
maun mukaan vanilliinisokeria
Voi sulatetaan ja kaikki muut aineet lisätään ja sekoitetaan tasaiseksi.
Täyte levitetään pohjalle kun se on vielä lämmin (pian uunista ottamisen jälkeen)
Pinnalle esim. kookoshiutaleita tai nomparelleja.
Leikataan annospaloiksi
Blue Diamont timanttitosca (uunipellillinen)
pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g voita t. margariinia
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja maito. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Levitä uunipannulle. Paista pohjaa vajaa 10 minuuttia n. 200 asteessa.
Päällys:
200 g voita
2 dl sokeria
100 g kokonaisia manteleita (tai mantelirouhetta)
100 g mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
Leikkaa kuoritut mantelit paksuiksi lastuiksi. Sulata voi ja lisää sokeri. Kuumenna siinä jonkin aikaa mantelilastuja ja -rouhetta. Lisää vehnäjauho ja maito. (kuohuu melkoisesti) Päällys on löysää ja helppo levittää esipaistetun pohjan päälle.
Paista koko torttua vielä 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Maukkaita kahvihetkiä!
Kommentit